, ,

Sydney, Avstralija, Robocup 2019

robotika - prikazna slika

29. 6. 2019, sobota

Odšli smo na pot. Izpred SERŠ-a. GoOpti nas je pobral, zanesljiva izbira preteklih let. Kljub temu, da je bila ena bolj udarnih sobot pri prehodu meje na Hrvaško, smo zaupali šoferju, da nas bo pripeljal pravočasno. Nekaj je sicer omenil, da je na meji že enourni zastoj, pa vendar smo z optimizmom sedli v kombi in se odpeljali. Nič ni kazalo, da bi bila gužva.

Pred mejo pa šofer zapelje proti stari cesti, da se izognemo zdaj že dvournemu zastoju. Tam pa zapora cest, pogovor s policistom in preusmeritev proti Trakovščanu – tam bomo hitrejši.

V resnici smo bili hitreje na meji, praktično brez zastojev. Potem pa se je začelo. Avtomobili parkirani na obeh straneh cest in nemogoč promet v obe smeri. Smo mislili, da je za gobe le malo prehitro in po eni uri zastojev ugotovili, da imajo hrvati nek praznik in da je zaradi bližnje cerkvice tako zaparkirano. Izgubili smo dodatni 2 uri in na letališče v Zagrebu prišli komaj pravočasno, da smo uredili vse potrebno in se vkrcali za Dubaj.

Nekaj manj kot 6 ur vožnje in že smo skoraj 4 ure čakali na novo letalo, ki nas je popeljalo neposredno v Sydney (novih 14 ur vožnje). Na letališču do prvega taksija, ker se nam je že mudilo v hotel, ki nas je čakal samo do polnoči. Prišli smo kakšnih 20 min prej in se uspešno po dobrih 31 urah na poti namestili v hotelu.

Tagged in :

robotika - prikazna slika

More Articles & Posts