Prva stvar, ki nas je presenetila ko smo dosegli cilj, je bilo vreme: temperaturo zraka okoli 35° C  je spremljala vlažnost med 94 in 97 %. Na takšne razmere se človek težje privadi, nekaj lažje smo se spopadli s časovno razliko, ki je znašala sedem ur. Z njo smo se sprijaznili po nekaj dnevih, z visoko temperaturo in izjemno vlago pa nikakor. Sicer pa se tudi Japonci pred močnim soncem ščitijo z dežniki  in senčniki, s seboj pa nosijo kar brisačke, da si sproti brišejo oznojena čela.

Od letališča smo prispeli do hotela s kombinacijo vlaka in metroja, pot nam je vzela dobro uro in nas je pripeljala na en največjih železniških postaj na svetu. Po prihodu smo imeli en dan prosto, da se navadimo na časovno razliko. V za nas nenormalnih vremenskih razmerah smo – tipično za Evropejce – sredi dneva odšli na sprehod do Nagoya Castle in po poti in na cilju iskali bolj kot znamenitosti ohladitev v klimatiziranih trgovinah.

 

Nagoya je največje mesto pokrajine Chūbu in ima 2,3 milijone prebivalcev. Centralna železniška postaja (na posnetku) je s površino 446,000m² največja na svetu, v poprečju jo uporabi 2 milijona potnikov dnevno in velja za šesto največjo na svetu.