, ,

Joao Pessoa, Brazilija, RoboCup 2014

robotika - prikazna slika

Na svetovno prvenstvo smo se podali v času, ko je večina dijakov že uživala zaslužene počitnice. V ekipi SERŠ TEAM, ki je tekmovala v kategoriji Rescue B Junior sta bila prvič na tako velikem tekmovanju dijaka Matjaž Kajba in Simon Perkovič. Tokrat je svetovno prvenstvo potekalo v mestu Joao Pessoa v Braziliji. Oddaljenost od Slovenije je kar precejšnja. Tako smo za pot od Maribora do našega hotela v Braziliji potrebovali kar 40 ur. Največ je bilo seveda čakanja na letališčih.

Tekmovanje je potekalo povsem v brazilskem slogu, kar pomeni, da se nihče od organizatorjev ni preveč sekiral, če kaj ni delovalo, če arene niso bile postavljene v predvidenem roku ali če je prihajalo do velikih časovnih zamikov.

Na samem tekmovanju smo imeli velike probleme s strojno opremo našega robota, saj nam je vse po vrsti odpovedovalo. Dijaka sta sicer sproti reševala vse probleme, vendar se je robot obnašal prav po Murphyjeemi zakonu – ko sta nekaj popravila je odpovedalo nekaj drugega…

scan0011

Kljub vsem težavam, nam je tekmovalna komisija svetovnega prvenstva na koncu dodelila posebno nagrado za najboljšo elektroniko – Award for Best electronics, s čimer smo presegli cilj, ki smo si ga zadali pred samim tekmovanjem.

zlati13

Čestitke obema dijakoma, ki sta ponovno dokazala, da sodi SERŠ Maribor med najboljše na svetu.

Hvala vsem sponzorjem – Nanoelektronika, Yaskawa, Elektro Maribor, FERI Maribor, ki so nam pomagali pri našem sodelovanju na tem tekmovanju.

Tagged in :

robotika - prikazna slika

More Articles & Posts