, ,

Liptovský Mikuláš, Slovaška, RoboCup 2014

Miran Waldhütter - prikazna slika

Od 10. 4. 2014 do 12. 4. 2014 poteka tekmovanje na Slovaškem Krożek robotike iz SERŠ se tekmovanja udeleżuje z dvema ekipama. SERŠ TEAM sastavljata Matjaž Kajba in Simon Perkocič, SERŠ TEAM 1 pa vodji krožka robotike in lanskoletna zmagovalca svetovnega prvenstva Robocup 2013 v kategoriji Rescue B Super Team Bojan Potočnik in Matej Drobnič.
Tekmovanje je tokeat otvoril slovaški minister za šolstvo, kar pove tudi kako je na Slovaškem cenjeno to tekmovanje.
Po končani otvoritvi si je minister ogledal tudi vse tekmovalne prostore in tako prišel tudi do naših tekmovalcev. Ko je izvedel, da prihajamo iz Maribora jim je vesel naznanil, da dobro ve kakšno dobro košarko igrajo dekleta iz Maribora. No, naši fantje s tem niso bili seznanjeni popolnoma nič, samo skomignili so z rameni, organizator pa je ministra podučil, da gre za posebno ” kategorijo” mladih fantov, ki so zelo predani svojemu delu in tako tudi manj seznanjeni z ostalim dogajanjem okoli njih.
Fantje so potem v resnici programirali cel dan in na koncu ugotovili, da jim nič ne dela tako kot bi moralo. Bojanu in Mateju robot ne zmore na klanec, Mataż in Simon pa imata probleme z barvnim senzorjem, ki je poškodovan. To je lahko tudi največji hendikep, saj tako robot ne bo zaznal črnega polja, kar vodi do negativniih točk in vrača robota na začetno pozicijo. Če imamo na progi neugodno postavlljena črna polja, robot ne bo mogel dobiti praktično nobene točke.

Bomo videli danes . . .

Tagged in :

Miran Waldhütter - prikazna slika

More Articles & Posts